G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

torsdag 16 september 2010

RIDSKOLA


           

Nu är det ridskola fyra kvällar i veckan på gården samt två ridlektioner på Wången på onsdagar.
Det är jättemysigt att titta på alla glada och duktiga elever som gör framsteg hela tiden.
Vi har också jätteduktiga hästar som tycker att det här är trevligt. Dessutom blir de så välborstade och pysslade med så mysfaktorn är nog rätt hög. Hösten smyger sig på mer och mer och de sena lektionerna avslutas redan i mörker. Vi har ju ganska små grupper och jag tror ändå att eleverna har det rätt mysigt, om inte annat så i fikarummet efter ridning i snålblåst. Alla våra egna hästar (uton stjärnan Sproti) får jobba mer eller mindre på ridlektionerna. De mår bara jättebra av det och får då verkligen en allsidig träning,  många övningar är man ofta för slarvig att arbeta med själv.  Just nu på temat är det mycket ridning i trav, här är det Annika och Döggvi som travar över bommar. Snart ska dessa elever också få träna sits och balans, longerade utan stigbyglar och tyglar. Svårt men nyttigt !
Eleverna med privathästar har som uppgift att sätta sina egna mål med träningen och även arbeta med en plan hur målen ska nås. Det är också rätt viktigt, det blir nog lätt annars att man bara rider sin häst lite planlöst för ridandets skull.

2 kommentarer:

  1. Ni må vara den enda ridskolan i "världen" som har första klass ston och hingstar i ridskoleverksamheten :) Vilken start eleverna får!

    SvaraRadera