G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

onsdag 24 oktober 2012

Mycket att tänka på..

Är det på en stor hästgård.
Det är fullt upp med in och utsläpp, mockning, ridning, tillsyn, verkning, skoning, ridskola mm
Med andra ord, det är inte många sekunder som inte måste användas till arbete.
Förutom detta så är det också en herrans massa pappersarbete och viktiga saker att tänka på.
Bokning av kurser samt flygbiljetter, fakturering, bokföring, moms, bokning av vaccinationer, ansökan om hästpass, beräckningsrapporter , ridskoleplaneringar och Gud vet vad...
Av praktiska skäl så har jag fått rollen som företagets administrativa chef! (Det låter så fint, eller hur?) I själva verket betyder det att ansvaret vilar på mig att ha koll på allt detta. Hujedamej!
I somras kom jag plötsligt på att förmodligen har vårt tillstånd för yrkesmässigt hållande av häst gått ut, ..för ett bra tag sedan.
Ringer blixtsnabbt till Krokoms kommun som utfärdat det ej längre gällande tillståndet. Där fick jag veta att tillståndsutöveren numera är Länsstyrelsen.
Ok, ringer Länsstyrelsen som har alla sina djurskyddshandläggare på semester.
Inget annat att göra än att skicka in en helt ny ansökan med ritningar och allt, sedan vänta på besked.
I början av oktober fick vi beskedet att de skulle skicka ut någon för att besikta anläggningen samt hästarna. Det tog bara några dagar så var de på plats. Kontrollen är otroligt noggrann och det besiktades såväl hästarnas fysiska status som storlek på ligghallar, hagarnas skick, stallets mått, gödselhantering, att det fanns hästpass till alla, ordning på gården och alla dess utrymmen.
Jag tycker det är bra, och skulle önska att det fanns resurser att göra fler sådana kontroller lite runt om i landet. På så sätt skulle färre djur fara illa.
Vi missade bara på en punkt, och det var att tre av unghingstarna som hyr in sig i hingstflocken inte hade sina pass hos oss. Dessutom hade jag "Kolans" pass i min bil (i stan) sedan tävlingen i augusti. Jädra slarvmaja!!
Hon tog dock inte så hårt på detta utan kommer någon dag när hon har vägarna förbi och tittar på dessa pass.
För övrigt var hon mycket nöjd på alla punkter och bedömde djurhållningen på gården som mycket god!
Så jäkla skönt.. det är en härlig känsla när man kan släppa ett sådant viktigt projekt ,och börja fokusera på nästa grej som man förmodligen är ute i sista sekunden med också.
Det är en livsstil för mej, .. att vara steget efter. Men på något underligt sätt så spricker det aldrig. (Peppar, peppar)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar