G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

måndag 4 maj 2015

Ny lekfarbror

Igår släppte vi in gamle Garpur till unghingstarna.
Garpur som är 26 år, men en otroligt lekfull och sprallig gubbe blev som barn på nytt.
De lite äldre unghingstarna 2-3 åringarna tuffade såklart upp sig och skulle mucka lite. Det sprangs, bets, skreks, klättrades och sparkades en hel del, men inga hårda nypor alls...
Småttingarna - 1 åringarna var också jättenyfikna men höll sig på betryggande avstånd. De busade lite för sig själva sisådär 20-30 meter bakom storkillarna.
Roligt att se hur dessa småttingar håller ihop och framför allt med sin kompis som de har delat sitt första år med. Tumi och Stáli springer tillsammans och har också tagit till sig den allra nyaste lille grabben. Tyr och Fengur sitter ihop som siamesiska tvillingar och springer hela tiden sida vid sida.
Tillsammans med dessa småttingar springer också Reykur 26 år som barnvakt och pappa.
Just nu är det en jättehärlig sammansättning av grabbar därute 1, 2 och 3-åringar som fostras och vaktas av två 26 åringar.
Den stora härliga hingsthagen som innehåller både skog och vattendrag är som en enda stor lekplats just nu när snön är borta.
Om ca en månad skjutsas hela ligan till sommarbetet i Kallsta, dock inte gamlingarna som får vara kvar hemma på lite magrare ytor....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar