G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

måndag 26 oktober 2015

Sweden International Horse Show

Nu är det snart dax igen...
Även i år har Gummi fått inbjudan att delta i Islandshästtävlingen och lördagsshowen på Friends Arena 27 och 28 november.
Självklart är det en stor ära att bli inbjuden, så galet häftigt att få vara med i detta enorma arrangemang.
Ylva Hagander är ansvarig för islandshästarnas medverkan, vilket hon har varit i alla år jag kan minnas. Det är inget litet jobb kan jag lova, all heder åt henne som orkar år ut och år in...
Tävlingen på fredagen kommer att bli med samma upplägg som förra året, dvs ekipagen visar tölt, trav och pass vilket bedöms av proffsiga domare. Speaker i år blir Henning Drath. Henning har speakat ett flertal VM, Worldtoelt i Danmark samt en massa andra häftiga tävlingar. Han är otroligt proffsig och en fröjd att lyssna till. Dessutom kan han verkligen konsten att få fart på publiken.
Det blir den vita hingsten Döggvi som får följa med i år igen. Hade såklart varit kul att visa upp världsmästarSproti i manegen, men jag tror inte han hade scorat särskilt högt i tölt och trav..
Döggvi däremot har hög kvalitet på alla sina gångarter, framförallt passen. Det gäller bara att hålla honom någorlunda på "mattan", så han fokuserar på det han ska och inte på publikhavet.
Nu laddar vi stenhårt för en vecka i Stockholm, vilket det blir med träningar och allt.
Själv ska jag som vanligt vara groom, insupa atmosfären, stalka lite hästkändisar och däremellan köpa julklappar. Det gäller att ta vara på tiden och vara effektiv..

Här kan ni läsa mer om hela häftiga ISHS   http://www.swedenhorseshow.se/stjarnspackad-islandshasttavling/


Från arenan 2014


Här är det Gummi som "stalkar" hästkändisar - Maharadja



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar