G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

onsdag 21 mars 2012

Knatttepremiär

I strålande solsken och takdropp gick premiären för våra nyaste ridskoleelever,3 grupper med tre barn i varje under hela söndageftermiddag.
Det var förväntansfulla, lite nervösa, lite blyga men glada barn som klev in i stallet.
Emelie hade förberett med saft och bulle i fikarummet så där startade vi.
Alla fick berätta lite om sig själv, och sedan berättade vi om oss själva och gården. Lite regler och rutiner sattes upp för allas trivsel och framförallt hästarnas.
Utanför varje box stod en färglad hink med nyinköpta borstar, hovkratsar, mankammar och små rosetter anpassade för små barnhänder och i alla möjliga pastellfärger.
Det borstades och flätades för brinnande livet, lite hjälp med hovkratsning och sadling så var det då dax att kliva in i paddocken.
Upp med alla små och i med fötterna i stigbyglarna som dagen till ära fått nya pyttesmå stigläder... hur gulligt som helst.
Mammor och pappor fick gå bredvid med ett grimskaft i handen och barnen fick lära sig att hålla tyglarna rätt samt stanna, starta och svänga.
Barnen var otroligt duktiga och gjorde precis som man sa. Hästarna var underbart lydiga och lugna.
Det var bara lille Reykur som hade bråttom men är man Nordisk mästare i pass så är man...
Reykurs lilla ryttare Engla bara skrattade och tyckte det var jätteroligt med en pigg häst.
Efter ridningen så blev det lite mer borstande och morötter. Våra hästar har aldrig varit så välborstade och välkammade som den dagen.
Jag kan aldrig sluta att förundras över hur fantastiska dessa islandshästar är i sitt lynne. De känner av när det är dax att vara jättelugna, och de är så försiktiga med barnen både när de är på backen och när de sitter på.
Samma hästar som vi använde nu är både pigga och explosiva i både naturen och på tävlingsbanorna när det sitter lite kunniga ryttare på dem. Säger allt om rasen tycker jag...
Det var en otroligt rolig dag och vi gjorde många nya små bekantskaper. Alla bara LÄNGTADE till nästa söndag och några ville heslt flytta in i stallet och bo hos "sin" häst.

Neva på väg ut med Emma

Anton och Garpur


Tova får lite hjälp av mamma att fixa till Kolskeggur

Engla flätar Reykurs pannlugg


Här rids det för glatta livet...

Hanna sadlar Skjóni



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar