G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

söndag 6 mars 2011

Gneistis stora prisutdelning

I torsdags kväll hade Gneisti sitt årsmöte. Vi höll till på Hotell Gamla Teatern i Östersund och det var stor uppslutning av medlemmar, jätteroligt!
Dagordningen klarades av i ett raskt tempo, vi hade inga större byten av styrelsemedlemmar och heller inga komplicerade frågor att ta ställning till.
Gneisti är en bra förening med många medlemmar och stark ekonomi. Vi har mycket aktiviteter av alla de slag och utskotten jobbar på för fullt för att skapa ännu mer.
Ett ståeende inslag på årsmötet är en prisutdelning, dels för årets Gneistimästare senior - junior - minior.
Vi tar alla Gneistis arrangerade tävlingar under året och poängsätter placeringar, det innebär att om man är flitig och tävlar mycket så har man god chans att vinna.
Denna gång blev Berit Edvardsson seniormästare, hon hade plockat många och höga poäng från alla våra tävlingar så det var hon väl värd. Karolina Löfgren blev juniormästare med sin fina Falkor, eftersom Falkor är till salu så var det ju extra roligt att få avsluta som mästarinna. Minior hade vi ingen på tävlingsbanan i år tyvärr.
Vi delar också ut priser för bästa avlare samt bästa avelshäst. Dessa priser knep Valne Gård.
Bästa avelshäst blev Óskadis från Raudhetta, Vi är uppfödare av detta fina sto och ägde vid tillfället både fölets pappa och mamma.
Bästa avlare blev vi igen, med två bedömda helsyskon Pjakkur och Idunn från Valne gård.
Nästa prisutdelning är rolig, man kan nominera vem som helst till vad som helst. Tanken är att man ska kunna bli uppmärksammad för alla typer av insatser och inte bara fina tävlingsresultat.
Det kan vara årets ponnypappa, årets vurpa, årets tidningsartikel mm.
Jag kammade i år hem två nomineringar, det ena var för en tidningsartikel jag skrev i Gneisti-Nytt om vår vita hingst alias "köket" och den andra fick jag tillsammans med fyra andra "tanter" för vår otroliga insats på Gneisti Open T8. På skämt hade vi döpt klassen till tant åttan för att vi efter flera års uppehåll hade dammat av både häst och stövlar och slängt oss ut på tävlingsbanan. Alla vi tanter som delvis bodde tillsammans i samma stuga och skämtade om detta gick till A-final!! Kärringar kan!
Mötet avslutades med att Gneisti bjöd på en fantastiskt god middag på hotellets restaurang.
Det var en jättetrevlig kväll och så roligt att träffa massa trevliga människor.
Fina priser till samlingen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar