G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

lördag 3 mars 2012

World toelt i Danmark

Har för tredje året i rad fått följa med mina härliga landslagsungdomar ( åteminstone några av dem) till Odense sista helgen i februari. Där är en stor hästtävling för hela Europa som pågår inomhus.
Det fina i kråksången är att allt är under samma tak. man kan alltså sitta i en bar och äta, ta ett glas vin, titta på framridningen som pågår mitt i mässhallen. Efter maten kan man strosa runt och shoppa i alla det små butikerna runt om i hallen. Inte ens när man ska gå till hotellet behöver man gå ut. Fiffigt ihopbyggt med en korridor. Arenan är jättestor med stora läktare längst båda långsidorna på ovalbanan. Och man böhöver inte ens en jacka på sig... känns ju vansinnigt lyxigt åtminstone för oss fjällbor som har frusit konstant i fyra månader.
Det var otroligt hög standard på ekipagen, och det var som ett komprimerat VM fast inomhus. Johan Skulasson och Hnokki vann töltfinalen på poäng 9.17, Galet!
På lördagsförmiddagen pågick så Youth cup, vilket är en landskamp mellan de olika länderna. I år var det Norge, Sverige och Danmark som slogs om prispengen på 1 000 EUR.
Vi hade ut i första grenen T2 Linda Antonsson och Isak. Ett rutinerat par som tog Guld på VM i young rider och dessutom brons bland seniorerna. Isak har varit lite krasslig under vintern och han hade nog en aning för mycket överskottsenergi vilket skapade för många galoppinslag i lösa tygelmomentet. Blev tvugna att släppa grenseger till Danmark..
Nästa ut var Johanna Wingstrand och Herkules, de är landslagsekipage för första året och borde inte ha fått in så mycket rutin tillsammans, men shit vad de presterade. Knep grenseger i fyrgång med ett otroligt välridet och prydligt program. Fantastiskt att se!
Sandra Jonsson och Ari stod på tur i femgång. Dessa två samspelta individer tog också guld på VM som young riders. Som vanligt ett bra program utan missar... ända till passen. Första passträckan gick bra men sedan blev stämningen för mycket för Ari och kurvorna för snäva. Han missade de andra två passtäckorna och denna gång gav vi segern till Norge.
Felicia Lindblom och Safir var då sist ut i tölten. De stackarna har alltid den otacksamma uppgiften att försöka rädda upp poängen eftersom det var otroligt jämnt och spännande efter tre grenar.
De gjorde verkligen en fantastiskt fin töltfinal, men marginalerna och domarna var på Danmarks sida så det blev en andra plats.
Alla mina "ungar" skötte sig i alla fall helt otroligt bra och red som vanligt både prydligt och proffsigt. De har dessutom full kontroll på sina hästar vilket ine alltid är fallet hos de övriga.
Man ska också veta att det är en stämning som kokar inne på arenan och de som sitter längst ner mot banan sitter så nära så de kan lätt klappa hästarna på rumpan när de springer förbi. Taggade häster med mycket energi kan lätt flippa ur i allt oväsen.
Sammanfattningsvis så var det en härlig helg. Roligt att träffa hästfolk igen efter vinterdvalan, roligt också att få inspiration i ridningen. Jag lyckades dessutom shoppa nya ridbyxor, tröja och ridhandskar, och det innebär väl förmodligen att jag måste rida??
Gummi följde med som trevligt sällskap och han gick mest runt och surrade med alla islänningar och hade en trevlig semesterweekend.

Världens bästa tjejer!
Johanna och Herkules, segrade i fyrgången..


Prisutdelning



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar