G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

måndag 1 december 2014

Bråda dagar och avslut

Ser lite rubbat ut på bloggen, men skrev fler inlägg under dagarna som inte har publicerats....
Puttar in ett av dem i alla fall även om det är "gammalt"
Vi har nu kommit hem till vintriga Jämtland igen och kan summera fem vansinnigt roliga dagar på SIHS Friends Arena.
Ylva Hagander som är organisatör för bl a islandshästarna ska ha en stor eloge för sitt arbete! Hon är helt makalös som lyckas få ihop alla detaljer på ett mycket proffsigt sätt.
Alla ryttare som deltog samt funktionärer och hästskötare ska också ha ett stort Tack från oss. Trevlig stämning och härligt umgänge.
Med facit i hand så kan vi konstatera att tävlingen på fredagen blev jättelyckad! Fina hästar, bra ridning och proffsigt presenterat. Gummi och Döggvi slutade på en fjärdeplats totalt. Han lyckades inte riktigt med nedtagningen på första passsträckan så det blev korsgalopp. Andar passrepan var superflott medan den tredje hade rollningar på andra halvan. Läggningarna var däremot otroligt bra.
Den vita "sagohästen" som han kallades hade också träningsvärk kvar sedan onsdagens träning, då var hans tölt mycket flottare.
Lördagens passhow blev inte lika lyckad.... Tyvärr är ju elaka tungor och avundsjuka människor skitsnabba på de sociala medierna. Det var tråkiga kommentarer kring detta.
Håller också med att det såg flamsigt ut, men man kanske borde ta reda på varför innan man går ut och sågar...
Hästarna fick ledas in på framridningsarenan ca sju minuter innan de skulle in i showen. Framridningen var ca 20 x 40 meter stor, och var fylld till brädden av hela julparaden. Vagnar, ardennerhästar, falabellas, fjordingar, tomtar, mm mm. Det fanns alltså inte en meter att värma upp på.
Hästarna kallades in alldeles för tidigt, vagnarna med halmbalarna från shettisgaloppen hade inte ens rullat ut. Belysningen dämpades överhuvudtaget inte, vilket var en stor del i detta eftersom hästarna hade lysdioder på alla fyra benen. Det var absolut det största kaoset jag har sett!
Något som arenan verkligen får ta till sig och jobba på. Det fanns bara en väg till och från arenan, vilket skapade stopp, trängsel och stress.
Tråkigt att det blev så för upplägget som det var tänkt var riktigt bra.
Bortsett från detta var allt toppen! Vi bodde bra, åt gott, gjorde en utflykt till Täby Centrum och handlade ALLA julklappar!
Döggvi mådde finfint, och det var en härlig minisemester mitt i värsta jobbstressen.
Däremot har vi nog gått ett antal mil under dessa dagar. Avstånden är enorma! Lyckades såklart shoppa en hel del på mässan, tittade på bra hästunderhållning, minglade med "kändisar" både dagar o kvällar, hittade en champagnebar! Jag tittade på träns, handskar och blingbling pannband, medan Gummi tittade på ridhus och dyra bilar... (Vad vi är olika)
Med andra ord.....En riktigt bra upplevelse och vi hoppas verkligen att vi får vara med något fler år!

Historiskt ögonblick för Gummi - Möte med kejsaren Maharadja!

Goa Marie Carlsson och Pegasus - invigningsekipaget

Montering av ljusdioder - till ingen nytta....

Galet stor marknadsplats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar