G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

tisdag 1 september 2015

Månfröken

Nu händer det nya saker på gården!
Ett trevligt telefonsamtal med Helene Blom i början av sommaren avslutades med frågan... Ska vi köpa en travhäst tillsammans?
Självklart ska vi ha en travhäst, svarar jag... varpå Gummis ansiktsuttryck i soffan bredvid förändrades till ett enda stort men glatt frågetecken.
Helene berättar att hon har fått möjlighet att köpa ett ettårigt kallblodssto som heter Månfröken.
Pappan heter Månprinsen A.M och blev årets kallblod både 2013 och 2014. han har sprungit in över 4 miljoner kronor och är med andra ord en superhäst. Mamman är ett norskt sto med superstam som heter Lerarinnan.
Helene är mycket god vän med en av Månprinsens ägare, där hon har jobbat på somrarna som tonåring.
Lilla Månfröken var inte alls till salu, men Helene hade till slut fått löfte om att köpa henne bara för att det var hon.
Förra helgen hämtade Helene och Ronny Månfröken och körde henne hem till oss i Valne. Om ett par veckor ska hon åka till Wången och köras in av eleverna där. Bra miljö och möjligheter, dessutom får hon tränas med andra småttingar vilket gör det betydligt roligare för henne.
Den perioden är ca åtta veckor. Efter det kanske hon åker ner till Helene och Ronny en period för lite vila och pyssel.
Vi har inte någon färdig plan för henne ännu, men vi kommer att ha delad vårdnad och träna henne en hel del själva.
Nästa år är det visst något premielopp hon ska springa för att kvala in i travvärlden, och efter det får vi väl se hur vi lägger upp hennes treårsverksamhet,,,,
Visar det sig att hon har talang och förutsättningar att bli bra så blir det någon riktigt duktig tränare som får ta henne.
I lördags tittade jag på V75 från Bergsåker, då vann Månprinsen överlägset sitt lopp och blev svensk mästare för tredje året i rad..
Jag kan inte mycket om travhästar, men i mina drömmar så kommer jag att få sitta på en VIP läktare på elitloppet och dricka champagne - det kan jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar