G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

onsdag 10 oktober 2012

Gummis nya hobby

Omväxling förnöjer... heter det ju så fint. Och visst är det så.
Så här i hösttider när vädret faktiskt har varit underbart i Jämtland så dammades den gamla rockarden av och tre hästar har fått lära sig att ha sin människa bakom sig istället för ovanpå.
Tre otroliga passhästar med bedömnings och tävlingsmeriter på hög nivå.
Ti llfället var super eftersom vi hade två fantastiskt duktiga praktikanter från Stockholm här hos oss, Moa och Sofie som var superbra assistenter och som skötte det mesta av förarbetet med hästarna helt själva.
Tanken har funnits tidigare och  Gummis förra passhäst Hersir tränades väldigt mycket med rockard. Våra gamla mullar hemma är också inkörda för att kunna användas som dragare när unghästarna ska ut på sina första utflykter bl a.
Nu är tänket återigen inställt på träning.
Att skapa allsidig träning är bra för alla individer, dels är det olika muskelgrupper som får jobba och dels blir det roligar med oväxling i träningen.
Sproti var första stjärnan ut... med tanke på att han är lite harig och småskraj för det mesta så trodde jag inte helt på detta, ...men han var hur cool som helst.
Sproti har ju dragits med en senskada rätt länge som nu verkar läkt. Hans rehabträning måste därför vara långsiktig och i början ganska mild. Där kommer körningen att vara toppen. Att inte behöva belasta med tyngd, men ändå kunna träna kondition och styrka.
Nästa häst blev Flugar. Även han accepterade behandlingen efter några dagar, även om han blev världens "kortaste" häst när skaklarna kom på första gången...
Maarit lämnade Ómur några dagar för inkörning. Han var helt med på noterna och gick fram som om han aldrig gjort annat. Nu var förarbetet med tömkörning osv. redan gjort på honom så det var bara rockard momentet som skulle till... Ómur som har haft en oturssommar och varit ordentligt sjuk behöver också lite varierad mild träning för att bygga upp sig igen.

I samma veva som detta pågick så fick Gummi även chansen att köra travhäst på Wången med tävlingssulky och  med en snabb häst.
Lycklig som ett barn kom han hoppandes hem och hade kört på tiden 1.20 (säger mig inte mycket, men tydligen snabbt) Nu var såklart travhäst överst på önskelistan...  Trist för honom att han är gift med en bromskloss..
Han får helt enkelt hålla till godo med det gården har, och om han lyckas köra dem i flygande pass då kommer det att gå lika fort....
I alla fall så verkar alla "grabbarna" tycka att det är roligt och som sagt   - omväxling förnöjer..


Sproti på väg ut
Snygga Flugar på premiärturen

Ómur fick ta morgonpasset


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar