G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

onsdag 13 juli 2011

Vilket SM!

Årets Svenska Mästerskap var en härlig tillställning.
Bra organiserat, trevligt bemötande, kanonfint väder och sist men inte minst stora framgångar!
Sproti har varit skadad i ett framknä under försommaren (det som inte fick hända...) men fick bra behandling och vila. Därför har han inte tävlats på någon nationell tävling i år, vilket gjorde att SM var premiärtävlingen och dessutom med väldigt lite ridning innan.
Tanken var att testa stilpassen och 250 meter passlöp för att kolla av läget, och se efter om han hade resultaten i kroppen.
Om han inte hade presterat bra på SM så hade han heller inte fått åka till VM. Skulle inte vilja att legenden Sproti skulle behöva visa upp dåliga resultat på grund av för lite träning, då hade vi hellre väntat till nästa VM och försökt kvala till det.
Men.... den fantastiska hästen var för det första överlycklig att få åka med på transporten och dessutom taggad till tusen. Hela vinterns träning fanns kvar i honom och han gjorden den bästa stilpassen någonsin. Vann SM guld på den fantastiska poängen 9.05! Han är bara helt otrolig... nåja ryttaren är inte dålig han heller. De ställde upp i de två första passförsöken och fich en fin tid på 22.37, även om han har sprungit en sekund snabbare på VM 2009 så var det här en bra tid på första tävlingen och med en något mjuk bana. Det blev SM guld igen!
Nu var det färdigridet på Sproti, sparar resten av kraftrna till VM.
Döggvi skötte sig bara fint och vann B-finalen i femgång och gick upp i A-final. Det stora fokuset låg på Sproti hela helgen så det blev inte helt rättvist upplägg för den vita pållen, men han är fortfarande i utveckling och har inga som helst förväntningar på sig ännu.
Vackra Meyla visades på en show där alla avelshästar som ska åka till VM var med. Härlig som alltid och med massor av utstrålning. Ser fram emot att få rida henne i Österrike.
Stort tack till vår landslagsveterinär Florian Lackner som har hjälpt oss med Sprotis ben under sommaren och fortfarande har full koll på läget. Du är guld värd!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar