G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

måndag 23 april 2012

Nationell tävlingspremiär

Har det varit på Romme travbana i Borlänge hela helgen.
Vi hade med oss två hästar till tävlingen. Flugar frá Holtsmúla och Kolskeggur frá Bakkakoti.
Kolan har Gummi ridit en gång förut på ett kval för fyra år sedan, så det här var väl mer eller mindre premiär. Premiärtävling var det med Flugar också.
Flugar är ju känd från stora mästerskap med Anna Björnsson på ryggen och Gummi är känd från stora mästerskap på ryggen på en annan häst.
Spännande combo alltså!
Resultaten blev över förväntan med båda hästarna. Lille söte "Kolan" gick till B-final i T1 på poäng 6,43. Gjorde fyrgångsuttagning på 6,07, alltså A-klass kvalad i båda grenarna och SM kvalad i tölt! Inte illa:)
Nu får nog den lille godingen inte åka med på SM ändå, det här var mer ett litet experiment och jag tror att jag vill ha tillbaka min ponny nu faktiskt...
Flugar segrade i sitt livs första stilpass på fina poängen 7.13 Strålande! Han knep en andra plats i passlöp 250 m och en tredjeplats i speedpass på tid 7.98.
Det var verkligen inget dåligt resultat på första tävlingen tillsammans. Det tar ju som bekant ett tag att hitta rätt pusselbitar och rätt knappar. Tävling är ju också etn mer stressande situation, så det är inte alltid att hemmaknapparna sitter på plats där.
I alla fall var Gummi nöjd, hästägarna nöjda och båda hästarna åkte hem i går kväll väldigt nöjda med sig själva.
Det var en trevlig tävling, bra arrangemang och en fantastisk tävlingsplats. Det är nog ingenting som kan slå dessa travanläggningar när det gäller logistik och komfort.
Vädret var nog det absolut sämsta tänkbara med regn, snö, blåst och kyla men det är svårt att påverka.
Bara att gilla läget!
Vi gillade Romme som sagt med både trevliga funktionärer och trevlig plats
Ser fram emot årets SM.
Gummi o Kolan i B-final T1


Gummi och Flugar i speedpass

Nöjd häst och nöjd ryttare efter prisutdelning!

1 kommentar: