G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

tisdag 22 maj 2012

Turbulent i Islandshästsverige

Bombarderades med meddelanden och telefonsamtal under helgen om kaos på Margaretehof i Skåne där det var nationell tävling.
Några ryttare, varav ett par landslagsryttare hade tappat humöret på domarna som de påstod dömde helt galet. Detta ledde till att domarna och tävlingsledningen blev kallade till ett möte mitt under tävlingen där nästa gäng ryttare redan var i collectingring och värmde upp.
Det var emellanåt diskussioner och emellanåt rätt mycket påhopp på domarkåren har jag förstått.
Efter detta märkliga möte så valde också samma personer, som dessutom fick med sig övriga b-finalister att lämna banan i protest mitt i en final.
Det är ju svårt att bedöma en situation när man inte varit närvarande, men det står utom allt tvivel att detta uppförande var allt annat än bra.
Bedömningar är kanske inte alltid som man vill ha dem, men vi har ändå valt själva att tävla i en bedömningssport.
...den som i leken ger får också leken tåla...
Vi har ett regelverk som ska följas obevekligen. Hur skulle det se ut om alla gjorde uppror lite nu och då när man känner för det.
Dessa stackars domare som mestadels var från övriga Europa kände sig väldigt illa till mods och ville åka därifrån på lördagen. Det är ju ingen dröm att döma 13 timmar om dagen för någon ynka tusenlapp och sedan dessutom få skit för det.
Som tur var så stannande de kvar och fullföljde tävlingen.
Jag tycker dessutom att det är fult gjort mot de övriga 99 % ryttare som hade betalat samma höga avgifter och laddat precis lika mycket. Deras framgångar och nöje med tävlandet sattes helt åt sidan för att fokus hamnade på några få. Inte sportsligt alls!
Detta upprörde såklart oss i landslagsledningen, och vi har helt tagit avstånd från sådant beteende.
Det har även upprört övriga Islandshästeuropa och vi lär säkerligen få höra mer om följderna av detta.
I stridens hetta kan man förvisso göra obetänksamma saker, men det är inte Ok.
Allra helst när man är landslagsryttare och tävlar i yppersta eliten. Då har man ett stort ansvar som förebild för oss andra, och speciellt för våra ungdomar.
Vill bara tillägga att det som kanske utlöste bomben var poänggivningen hos en av mina landslagsungdomar.
Hon själv har ingen som helst del i detta bråk, utan hamnade i ett blåsväder som hon varken rådde för eller kunde göra något åt.
Nu hoppas vi bara att vi får en jättetrevlig nationell tävling i Timrå denna helg, med mycket sol, fina hästar och trevliga människor.
Vi ska bo på fantastiska konferneshotellet Östanskär som är helt underbart!
Hoppas ju såklart att det blir lite fina prisrosetter med hem på söndag också...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar