G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

tisdag 18 juni 2013

Norrländska Mästerskapen 2013

Är avklarade!
Det är mitt femtonde Norrlandsmästerskap som arrangör....
Som vanligt gjorde vi det jättebra. Nöjda domare, nöjda ryttare (åtminstone de som fick de poäng de ville ha) och nöjda arrangörer.
Vädret var minst sagt växlande, men det var faktiskt varmt även under störtskurarna.
Det var inte jättemånga ekipage, ca 75 st men det var hög kvalitet på ekipagen och finalerna var både jättefina och spännande.
Man är bra trött och seg efter en sådan här helg, men det är också galet roligt.
På lördagskvällen var det traditionsenlig ryttarfest med bandet "Två blå". Det dansades både på golv och bord... ett herrans party kan man lugnt säga.
För Gummi gick det bra med tävlandet även om han sannerligen inte hade marginalerna på sin sida under söndagen.
Han vann stilpassen med fina 8,67 med Sproti, det var med dåliga tider pga en tung och blöt bana. Han vann även P1 med Flugar på jättebra tid, 22,01 med manuell tidtagning..
So far so good,
Söndagen började för hans del med speedpass. Kom på andra plats, slagen med en hundradel...  A-final i femgång med Döggvi, återigen en andraplats slagen med mycket liten marginal. A-final med Safir i tölt, delad 1:a plats men fick bara två av fem domarröster och fick därmed nöja sig med blå rosett. Stolpe ut... kan man säga om den dagen....





De tre översta bilderna är från ryttarfesten om någon undrade..... Det blev många bilder på Emil, men det berodde på att han var en väldigt aktiv och dansant festdeltagare....
Två bilder på några av alla arbetsuppgifter man har under denna helg, domarsekreterare var en av dem. Det är väldigt roligt att sitte med i domarbåset, man lär sig massor och man får fika hela tiden... Det var Lisa Olovsson som fick dras med mig denna tävling.
Tidtagning i pass är också en spännande uppgift, åtminstone i speed och stilpass där det är många ryttare och det går undan.
Sista bilden är tagen utanför vårt hotellboende på Wången efter tävlingarnas slut på lördagskväll. Det är så vackert så man tappar andan !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar