G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

måndag 16 mars 2015

Återupplivning av ridmuskulatur

Kan man nästan kalla detta.
Jag har alltså inte suttit i en sadel sedan någon gång i höstas - minns inte ens när!
Normalt sett så brukar jag ställa av häst och ridning i november på grund av alldeles för mycket arbete och stress, dessutom är det mörkt och jävligt hela tiden.
Så blev det även i höstas, men med den skillnaden att jag inte började igen...
Har mått rent allmänt väldigt dåligt av allt elände som har varit, har inte haft någon gnista alls och ingenting har varit roligt. Efter att kvarkan slog till så blev hela stallverksamheten bara en stor klump av tråkigheter och ångest, vilket resulterade i att jag inte ens velat gått dit.
Helt knäppt!!
Försöker att jobba mig ur detta konstiga tänk och är nog i alla fall på rätt väg..
I lördags satte jag mig på hästryggen och red ut i strålande solsken, med Gummi och Sproti som sällskap. Det var ju fantastiskt trevligt!
För att sätta lite extra guldkant på tillvaron så fick det bli lyckopillret Emma som fick bli premiärhäst.
Detta underbara, lite knäppa, egensinniga, flamsiga och speedade sto som jag köpte hösten 2000, då som sju år gammal. I år blir hon 22!
Det var faktiskt under ett av mina första möten med Gummi som då bodde på Island som jag bad honom att hitta en bra häst till mig. En valack, minst tio år, gärna skimmel, fyrgångare och läromästare.
Måste ha varit väldigt otydlig... för den första videon som kom var på ett skäcksto, sju år, femgångare och så långt ifrån en läromästare man kunde komma.
Tittade på filmen lite småsurt eftersom jag inte alls ville ha en sådan häst, men föll pladask!
Och så otroligt rätt det blev...
Det är den hästen som ger mig lycka i ridningen, det är inte mycket som sitter vad det gäller takt, tempo och form och framförallt inte ledarskap..
Men man blir bara glad! Vi gör en deal där hon emellanåt får tokspringa, flamsa och grisepassa och jag bara åker, för att under lite längre stunder få henne att göra precis det jag ber henne om.
Inte helt korrekt - nej, men jag tänker inte ändra på henne och "instruktören" väljer att titta bort för han känner henne lika väl som mig.
Hennes fortsatta roll som ridhäst kommer att vara som lyckopiller till mig, och på fritiden är hon fru till självaste stjärnan Sproti som tillsammans med henne framstår som en riktig toffel..(men han älskar henne ändå, såsom vi alla gör..)

Emelie tävlar Emma i LAG SM på Wången
Emma och jag för massor av år sedan på Storsjöns is mitt i Östersund

2 kommentarer: