G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

tisdag 1 december 2015

Showernas show

Nu har vi kommit fram till lördagen - Stora Showdagen!
Idag skulle HMs profilryttare Malin Baryard, Peder Fredriksson, Olivier och Nicola Philippaerts provrida "sina" islandshästar..
Malin skulle rida Tumi, Peder red Hraunar, Olivier red Falki och Nicola red Döggvi.
Vi höll till på framridningsarenan som var avsatt för detta. Ryttarna greppade ganska snart tekniken, och var mer än förtjusta över kraften och farten.
Jag var skitnervös med tanke på att Döggvi är rätt het, och hade ett par hoppknäslut klämt åt honom så hade han fått bråttom!
Nicola var jätteduktig ryttare som dessutom var både trevlig, ödmjuk (..och skitsnygg). Han fixade Döggvi galant. Hade kanske inte den perfekta sitsen enligt instruktionsboken men en sagolik känsla och han var totalt orädd.
Mjuka fina hjälper, lätt i handen men bestämd. Efter ens stunds töltande hittade han också passen, då blev det en hel del passrepor på arenan och han hade ett enda stort smajl i hela ansiktet.
Den halvtimmen när stjärnorna provade sina hästar var så jäkla rolig. De var otroligt facinerade över kraften och accelarationen. De hade fått rida på Island när de fotade reklamen men det var inte i närheten av dessa hästar.
Otroligt ödmjuka och fullt på det klara med att det inte var lätt att rida Islandshäst. Men roligt hade de!


Efter det här lilla evenemanget följde Islandhästarnas kadrilj på matinén. Det var 15 500 personer på läktarna, och ett makalöst drag i arenan. Ylva och Henning med sitt ridande team på 12 ekipage bjöd på en superfin kadrilj som blev otroligt uppskattad. Bra tajming, högt tempo, häftig musik och superflotta hästar. Alla ryttare red i Isländsk nationaldräkt.


Sent samma kväll var det så dags för kändisarnas islandshästtävling. Nicola hade bett Gummi att förbereda och peppa hästen allt han kunde - han skulle vinna!
Ekipagen delades in i två lag, Malin och Nicola i ett lag samt Peder och Olivier i ett lag.
Första momentet var en långsida i beauty tölt och andra momentet var en långsida på tid i tölt eller pass. Döggvi var het som en bomb men det klarade hans ryttare finfint. Fick lägst poäng i töltmomentet vilket var väntat, men fick en snabb tid i fartgrenen (lyckade bitvis få till pass..)
Resultatet blev seger för Malin/Tumi och Nicola/Döggvi!
En mycket lycklig belgisk ryttare tackade tusen gånger för lånet av hästen, han hade haft jätteroligt och gillade Döggvi skarpt!
Taktiksnack Nicola och Gummi

Ärevarv

Rätt prydligt tycker jag

Innan start

Avslutning ärevarv

Vackert ekipage framför HM s nya superhäftiga reklamkampanjInga kommentarer:

Skicka en kommentar