G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

tisdag 1 december 2015

Tävling och arenahäng

Delar upp bloggandet lite så det inte blir så långa inslag..
Tanken var att blogga direkt på plats, men Gummi hade lyckats byta lösenord till sina konton och glömt dem så jag kom aldrig in..
Dagarna följde men träningar, veterinärbesiktningar, hästskötsel, häng med goa vänner, trevliga luncher och middagar samt en herrans massa shopping..
Mall of Scandinavia var precis nyöppnat lägligt nog, det låg mellan hotellentren och arenaentren :)
Största shoppingcentret i Europa sägs det. I mina ögon nästan för stort, jag blev trött bara av att se det.
Lyckades ändå shoppa upp mig på lite julklappar (mest till mig själv..) samt testa några av restaurangerna där.
Efter det fokuserade jag endast på arenans shopping i mässhallen.


Fredag eftermiddag var det så dags för tävlingen, åtta ekipage skulle fightas om äran och prispengar.
Det var åtta riktigt bra ekipage som var med i år, superskickliga ryttare och flotta hästar..
Alla red in och samlades upp på en volt i mitten av arenan, därifrån gick ett ekipage in i collectingring och sedan ut på banan för att visa tölt, trav och pass.
Vår käre Döggvi var jättefin och avspänd ända till han skulle bege sig till collectingring, där spände han sig och stängde av hela registret av lyhördhet. Tölten var spänd. traven var helt obefintlig och passen blev bara tam och mjäkig. Han som hade haft den oslagbart bästa passen på träningarna!
Japp, så blev det med den tävlingen... Det lustiga i kråksången var att det ändå var massor av åskådare som tyckte han var den allra häftigaste och finaste hästen. Det kom fram både fälttävlansryttare, hoppfolk och massa andra och bara öste beröm över honom..
Gummi var dock inte särskilt nöjd, och gav bort hästen till MEJ! Vet inte riktigt om jag blev glad? Det känns som att det är några hundra hästkrafter för mycket för mej att sitta på, möjligen i paddock någon fin dag när solen skiner.
Jessica Rydin och Jorik vann tävlingen med Lisa och Bassi (från Tyskland) på andra plats. Magnus och Hraunar tog tredje platsen. Stort Grattis till dem!
Kvällen avslutades med ett trevligt restaurangbesök på hotellets 25:e våning med vansinnigt god mat och trevligt sällskap. Mycket kändisar var det vid borden runt omkring...
Bortsett från att det inte gick vägen för Team Valne, så var det en jättebra tävling med väldigt fina prestationer och en mycket trevlig dag!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar