G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

torsdag 4 september 2014

Intressant föreläsning

I fredags och lördags hade vi celebert besök hos oss på gården.
Ros-Marie Clark - expert på verkning och korrigering av föl och unghästar.
Vi pratar alltså hovar.....
Det här är en del av Gummis utbildning som fysiologisk hovslagare. Han har varit en vända på Täby galopp och följt Ros-Maries arbete en dag, och nu var hon här uppe med föreläsningar och studier.
Vi bjöd in hovslagare, veterinärer, uppfödare och intresserade i allmänhet och det blev en bra uppslutning fördelat på två dagar.
Det började med teori i  ett par timmar, då hade vi lånat Valne gamla skola som är en jättebra lokal att vara många i. Efter teorin var det studier av olika föl, både ute i paddock i rörelse och i stallgång.
Ros-Marie lyckades verkligen förmedla hur viktigt det är att noggrant studera fölens benställning och hovar i tidigt skede, för att ha möjlighet att korrigera eventuella felställningar och felbelastningar.
Om det lilla fölet inte får rätt förutsättningar från början, så blir det svårt för dem att kunna prestera bra som vuxna.
Därför är det oerhört viktigt att anlita en hovslagare som kan detta, och som kan se och avgöra vilka åtgärder som behövs.
Såklart varvades undervisningen med go´fika i mängder!
Ett galet trevligt gäng bodde kvar hos oss natten mot lördag, så det blev middag med vin, skratt och en galet härlig stämning.... En hel drös avslutade i badbaljan fram på småtimmarna.
Mycket jobb igen... men med en rejäl insättning på måbrakontot :)
Hov och benstudier i stallet
Benställning på föl i rörelse

Föreläsning i Valne skola
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar