G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

fredag 9 november 2012

Nu händer det grejer i Valne!

Vi har under ett antal månader suttit hemma och smitt planer... stora planer.
Som vanligt är det gårdens egen diva - Sproti frá Sjavarborg, som är upprinnelsen till det hela med sin ganska långvariga senskada.
Behovet av att kunna rehabilitera och träna hästar på ett skonsamt och effektivt sätt. En metod där man även främjar en snabbare och stabilare läkningsprocess.
Gummi har länge sneglat på ett skrittband med vattenmotstånd att ha som alternativ träning, men aldrig riktigt kommit till skott.
Nu har vi bestämt oss!
Vi satsar stort och bygger upp ett rehab och spa center hemma på gården.
Helt nyrenoverade stora, ljusa lokaler på ca 250 m2 finns redan komplett med vatten, avlopp, ventilation och el.
Där bygger vi 5 stora gästboxar i ett av utrymmena och i det andra utrymmet bygger vi upp själva rehabanläggningen.
Ett skritt/trav band med vattenmotstånd, en stor SPA tank, solarium, hästvåg och en shock wave utrustning.
Vi kommer att ta emot hästar för enstaka behandlingar och även hästar som stallas upp och rehabiliteras under en längre tid.
Den här anläggningen byggs upp för alla hästraser, dvs mått på maskiner, boxar och övriga utrymmen är anpassade även för stora hästar.
Det här är behandlingar som passar alla typer av hästar både skadade och friska. Att sätta häst i vattenträning efter en lång vila, en kraftigt överviktig häst, att ha som komplement till ridning mm. Användningsområdet är stort.
Vi kommer att samarbeta med veterinärer, certifierade hovslagare och equiterapeut.
Målet är också att kunna anställa färdigutbildad hippolog redan i sommar.
Galet eller inte galet  -  det återstår att se!
HORSE-TRAINER WATER är ett av världens bästa vattenlöpband för hästar.

För regelbunden träning av friska hästar, och snabbare läkning av skadade hästar.

HORSE-TRAINER WATER är en träningsmaskin för hästar. Den kan användas i professionella träningsstall, av ambitiösa elitryttare så väl som för rehabilitering av skadade hästar.
Maskinen är unik eftersom hästen kan träna i skrittempo, i den vattenhöjd man själv önskar, upp till ungefär skulderhöjd.
Fördelarna med WATER är att den förbättrar hästens bärkraft, och på så sätt reduceras viktbelastning på och skakningar av lederna, samtidigt som det skapas ett motstånd för ledrörelsen. Vattenmotståndet har visat sig medföra en specifik gångmodifikation vid olika vattenhöjder, och dessa modifikationer kan inkorporeras i rehabiliteringsprogrammet.
Internationella tester av denna alternativa träningsmetod har visat att ”det är en perfekt lösning för att få ökad kondition och förbättrad prestation, att den främjar korrekt hållning och balanserad gång, ökar hjärtfunktionen, gynnar muskelutvecklingen samt förbättrar flexibiliteten”. Ytterligare mätningar har visat att återuppträning på vattenlöpband reducerade rehabiliteringstiden med 50-60%.
HORSETRAINER PRODUCTS är exklusiv ensamförsäljare av det ORIGINELLA Equine Therapeutic Spa, som är utvecklat och tillverkat i Australien – använt och dokumenterat av professor Hunt MVSc, PhD, G.Dip.Ed(Tert) legitimerad veterinär med 5 års forskning på universitetet i Sydney, Australien.
En av de bästa sakerna med kyla är att de hälsosamma effekterna i läkningsprocessen inte åsidosätts.
Ingående undersökningar från University of Sydney Orange har visat att HORSE-TRAINER SPA har en hälsosam effekt på de flesta vanligt förekommande skador som drabbar hästens underben.
  • Sen- & ledbandsskador
  • Skador i det inre benet dvs. ömma skenben
  • Ledåkommor
  • Benbrott och överben
  • Skakningar
  • Skärsår & infektioner i underben
  • Postoperativa komplikationer
  • Sårläkning
  • Ökad hovväxt
  • Mjukvävnadsskador
HORSE-TRAINER SUN är ett solarium utvecklat av hästfolk för hästar. Det finns två olika modeller av solarium att välja mellan, som täcker alla behov inom IR-behandling och torkning av hästar.
Ett hästsolarium består av ett antal stora, röda lampor med infraröda strålar (IR), inte att förväxla med ultravioletta strålar (UV), som är solens strålar. När dessa värmestrålar når hästen tränger de in i muskulaturen och hjälper till att öka blodcirkulationen och förbättra musklernas elasticitet. Detta gör att man får en snabbare läkning efter skador. Användning av solarium som uppvärmning innan träning gör att speciellt ryggmusklerna blir avslappnade, och detta ger ett bättre utbyte av träningspasset. Solariet är också mycket effektivt till torkning av hästen antingen efter träning, eller om hästen blivit tvättad och iordninggjord inför tävling.

3 kommentarer:

  1. Vilken himla bra satsning och jag håller tummarna för att det kommer strömma in kunder till er. Kram

    SvaraRadera
  2. Coolt! Stort lycka till, vilken lyx för alla jämtländska hästägare. Drömmen vore ju om kan kunde få försäkringsersättning för skaderehabilitering hos er. /Katti

    SvaraRadera