G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

måndag 26 november 2012

Unghästridning

Äntligen hann jag hem i tid på eftermiddagen för att hinna se åtminstone den ena av buspojkarna ridas, eller "åkas på" kanske är en bättre beskrivning.
På grund av tidsbrist, övriga träningshästar och ett ligghallsbygge så har dessa små gentlemen varit rätt sparsamt hanterade, men det kanske inte är fel det heller.
Fördelen med sina egna hästar att man gör precis så lite eller så mycket man vill...
I alla fall så skulle vår nya gårds och hästskötare Emil Sundström tillsammans med  Alice, en duktig praktikant från Wången sitta på Bassi en sväng i korallen.
Han uppförde sig exemplariskt och var hur snäll och medgörlig som helst. Inte ett enda krumsprång så långt ögat nådde...
Bassis vapendragare och bästa kompis Baltazar som har varit tuff, hård och bestämd under hela sin uppväxt har under inridningsperioden förvandlats till en supersnäll och medgörlig kille som inte gärna gör något i onödan. Tänk hur det kan förändras..
Planerna för dessa två herrar är nu kastrering snarast möjligt, fortsatt träning och sedan vila i hingstflocken fram till i vår när andra delen av inridningsprojektet sätts igång. Spännande!

Bassi från Valne Gård. född 2009. e.Ómur frá Feti u.Muska frá Keldudal

Emil som kommer från Mellerud och har gått hästskötarutbildningen på Wången kom till oss i september och ska göra ett års arbetspraktik. Hans plan är att söka in på hovslagarutbildningen och kanske också göra ett C tränar prov så småningom. Superduktig kille som dessutom har snickarkunskaper, kan det bli bättre... Roligt som omväxling också att ha en stallkille istället för en stalltjej. (tycker i alla fall jag).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar