G Einarsson Islandshästar är auktoriserad anläggning, ridskola och B-tränarstation och även Säker hästgård.

onsdag 21 maj 2014

MH test av Tina Turner

På väg hem - kan inte ens hålla ögonen uppe...


Tina Turner och kullsyrran Tarantella - Lika som bär!

Tina Turner och Kennelmamma Helena Nylander - Kärlek!


Som en liten omväxling av helgaktiviteterna som oftast eller alltid går i hästens tecken, gjorde vi en tripp till Stockholm och närmare bestämt Solna Sundbybergs brukshundklubb.
Tinas uppfödare och kennelmamma Helena Nylander på Deminas kennel hade ordnat ett MH test för denna kull. Vi har funderat just på att leta upp ett MH arrangemang just för att det krävs ett godkänt test om vi vill avla på henne. Det här blev ju ett alldeles ypperligt tillfälle... Och 120 mil på två dagar - en baggis för oss nordbor som är vana att åka !
Sagt och gjort, i med hundar och utrustnig. Swisch ner lördag eftermiddag. Övernattning hos mamma i Solna och sedan efter ca en timmes vilsekörning diverse förorter så kom vi fram till rätt plats i skogen... Gummi som var i Norrköping och kursade fick göra en brake och komma upp under förmiddagen.
En otroligt rolig aktivitet! Det var sociala möten, lek på avståd med okända personer, rassalnde kedjor i en släde när man gick förbi, en svart overall som plötsligt vecklades ut framför oss, två galet otäcka spöken som smög sig på oss i skogen, skotträning, jakt på en lurvig liten svans....avslappningsövning efter lek (där briljerade hon..) test av skotträdsla mm. Allt detta för att kolla hur hon reagerade i olika sammanhang och för att fastställa hennes mentala status.   Såklart fick hon godkänd mental status - finaste hunden i världen!
Hon skötte sig exemplarisk. Sekvensen med en overall som rasade ner framför oss gillade hon inte.. rädd var bara förnamnet, men hon var samtidigt nyfiken och efter lite cirkulerande så gick hon ändå  fram och kollade läget.  Spöken med huva över huvudet var heller ingenting hon kände igen från de jämtländska skogarna, där talade hon tydligt om med sitt kroppsspråk och med rösten att det är inte ok för spöken att smyga på mig och min matte!!!  När hon fick gå fram till dem och de tog av sig huvorna så blev det ju jätteroligt och spöken var helt ok.
Testet tog väl sisådär en timme och sedan var det lek med syskon för hela slanten. Lite medhavd go´fika, kel med kennelmamma och en långpromenad så var det dags att hopp in bak i bilen för hemfärd. En stor, trött, lycklig hund sov som en stock hela vägen hem



1 kommentar:

  1. korningen är ännu roligare :) Den görs ju mellan 2 å 4 års ålder så tills dess hinner hon utvecklas mer :)

    SvaraRadera